Recenzii

Ceva în apă – Catherine Steadman (recenzie)

La ceas de aseară încep să scriu această recenzie. Nu știu dacă o voi termina de scris acum sau mâine dimineață, dar nu mă pot liniști până când nu eliberez toate gândurile despre carte. Mă simt răvășită, atât de depășită de tot ce s-a întâmplat. Ceva în apă de Catherine Steadman m-a impresionat până-n măduva oaselor. M-a luat de umeri și m-a zguduit bine. Am fost martora unor scenarii demne de un film. Începând chiar cu deznodământul, Erin, personajul principal, mă poartă cu ea pagină cu pagină, paragraf cu paragraf, pentru a-mi arăta cum s-a ajung unde s-a ajuns. Poate te întrebi cum am citit-o dacă știam ce se întâmplă? Ei bine, când începi Ceva în apă e imposibil să nu îți pese cum s-a ajuns acolo, să nu îți dorești să afli dacă nu altul putea fi deznodământul?

Marile inteligențe gândesc la fel, presupun.

Erin creatoare de documentare, Mark lucrează în domeniul bancar, deci nu a-i putea spune că stau rău cu banii. După nuntă, cuplul nostrru alege să meargă în Bora Bora în luna de miere, însă ei nu aveau de unde să știe că viața îi va purta pe un drum pavat cu minciuni, secrete, trădări… Descoperirea pe care ei o fac atunci cand fac scuba diving îi va face să se întoarcă de 360 de grade, se vor lua decizii, care, până la finalul cărții se vor resimți ca un cutremur, iar de aici începe adevărata acțiune.

Câteodată alegerile pe care le facem au o frumusețe desăvârșită.

Atunci când citeam cartea mă simțeam de parcă o ascultam pe Erin cum mi se confesează, iar eu doar stăteam și ascultam, incapabilă să mai spun ceva. Relația dintre cei doi pare perfectă, știu, asta o să spui când începi primele rânduri, dar când presiunea și frica îi acaparează, își vor arăta ei oare adevărata față?

Presărată cu multă acțiune și mult suspans, Ceva în apă este ca o palmă peste față (și una puternică chiar) care îți aminti faptul că nu poți avea încredere în nimeni, în absolut nimeni. Personajele sunt construite perfect chiar, care par să fie fără cusur.

Misterioasă până la ultimele pagini, Ceva în apă , este un thriller numai bun de lecturat dacă iubești acest gen literar. I-am acordat 5/5 pe Goodreads și nu voi regreta asta deloc. Mi-a încântat ochii și a fost tot ce trebuie pentru mine. O recomand persoanelor +16 ani.

Dar ce-aș fi putut face? Ce ai putea tu să faci? Nu poți salva pe toată lumea. Câteodată, trebuie să te salvezi doar pe tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s