Recenzii

Magia fetelor Belles – Dhonielle Clayton || recenzie


Insa pentru Camellia nu este suficient sa fie o fata Belle. Ea isi doreste sa fie favorita – acea fata Belle aleasa de catre regina din Orleans
pentru a locui la palat, pentru a ingriji familia regala si curtea sa, recunoscuta astfel drept cea mai importanta fata Belle din lume. Dar
atunci cand Camellia si surorile sale Belles ajung la curte, ii devine clar faptul ca a fi favorita nu inseamna tot ce a crezut ea inainte.
In spatele stralucirii si luxului palatului se ascund secrete intunecate, iar Camellia afla curand ca insasi esenta existentei sale este bazata
pe o minciuna – ca puterile sale sunt cu mult mai mari si ca pericolele pot fi cu mult mai inspaimantatoare decat si-ar fi imaginat. Atunci
cand regina ii cere Camelliei sa isi riste propria viata pentru a o salva pe printesa cuprinsa de boala folosindu-si puterile Belles in moduri
nepermise, Camellia se confrunta cu o decizie imposibila.
Cu viitorul tinutului Orleans si al locuitorilor sai in joc, Camellia trebuie sa aleaga: sa se salveze pe sine, pe surorile sale si insasi traditia
fetelor Belles, sau sa o readuca la viata pe printesa, sa se confrunte cu primejdii teribile si sa schimbe pentru totdeauna mersul lumii ei.

 


 

Vreau să încep prin a spune că m-a fermecat cartea aceasta. „Magia fetelor Belles” chiar s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele și chiar își merită popularitatea. Dacă nu aș fi primit-o cadou, cu siguranţă aș fi achiziţionat-o.

Anul apariţiei: 2018

Editura: Herg Benet

Ediţie: Necartonată

Număr pagini: 512

Cartea „Magia fetelor Belles” ne prezintă povestea Camelliei Beauregard și surorilor sale, și sunt fete Belles. Dintre toate șase, doar una poate fi FAVORITA, iar restul sunt trimise la ceainăriile regatului. Favorita va fi cea care va locui la palat și presta serviciile pentru cei din palat și cei mai bogaţi și cei care sunt dispuși să dea mulţi spintria .

Sunt o fată Belle.

Controlez frumuseţea.

Fetele Belles au fost create de către Zeiţa Frumuseţii pentru a îndrepta blestemul aruncat asupra oamenilor din Orleans de către Zeul Cerului. Fetele Belles sunt nemaipomenit de frumoase, de aici și denumirea lor, însă locuitorii sunt diferiţi… Blestemul aruncat asupra lor i-a făcut să aibă culoarea pielii gri, ochii roșii și părul asemenea paielor, având denumirea de Gris. Doar Fetele Belles pot schimba asta, au puterea de a-i face frumoși, de a schimba totul la ei, de la aspect până la personalitate.

Nu vreau să fiu doar frumoasă. Vreau să fiu cea mai frumoasa.

Atunci când unii beneficiare de aceste servicii (altă exprimare n-am avut😂😂 ) își doresc mult mai mult decât e permis în lege, atunci când își doresc să fie mai frumoase decât însăși fetele Belles, Camellia își dă seama că este expusă pericolelor și mai este și pusă să aleagă dacă își va folosi puterea pentru a o readuce la viaţa pe prinţesă sau va lăsa ca totul să se ducă pe apa sâmbetei. Ce va alege Camellia? Va face ce e corect? Își va salva surorile?

Pot să mă declar fana numărul 1 a Camelliei. Dorinţa ei de a deveni favorita și de a fi mereu în faţă m-a fascinat. Originalitatea de care dă dovadă a făcut-o să fie remarcată, iar tupeul și curajul o vor ajuta să treacă peste multe situaţii critică.

Acţiunea este foarte intrigantă, chiar antrenantă. Încă de la începutul cărţii m-am putut integra în povestea lor. Un aspect care, poate, nu contează așa mult este faptul că în unele pasaje ale cărţii sunt foarte multe detalii, dar asta chiar nu a contat pentru mine dat faptul că [,] cartea este foarte bună. Această carte m-a făcut să stau trează până la două, trei dimineaţa, când deja trebuia să îmi lipesc pleoapele cu scotch ca să le mai fac să stea deschise. Abia aștept să apară volumul II și din câte am înţeles, apare anul acesta în 2019, luna și data, nu le știu.

Cam asta a fost tot ce am avut de spus despre carte și din toata inima mea îi ofer 5/5 ⭐. Ţin să mai precizez faptul că a fost ultima carte citită în 2018, exact cu 30 de minute înainte de a intra în noul an.

Tu ai citit cartea aceasta? Ce părere ai despre ea?❤

1 gând despre „Magia fetelor Belles – Dhonielle Clayton || recenzie”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s