Recenzii

Anul de grație – Kim Liggett (recenzie)

Autor: Kim Liggett
Titlu: The Grace Year
Număr de pagini: 320
Editura: Litera, Colecția Blue Moon
Coperta: broșată
Anul apariției: 2019Anul de grație nu este o simplă carte pentru mine. Această carte mi-a prezentat o lume pe care nu aș vrea nici în ruptul capului să trăiesc. Sincer, cu greu am început să scriu această recenzie pentru că nici măcar nu știu de unde să încep. Cred că a devenit cartea mea favorită din 2020 alături de seria Tinerele Elite, seria Apocalipsa elementelor și altele. Cu siguranță o voi recomanda la greu și o voi menționa oriunde pot.

Tierney are 16 ani și trebuie să plece în ANUL DE GRAȚIE. Departe de familie și orice înseamnă civilizație, ea și încă alte 30 de fete de vârstă ei vor pleca ca să scape de „magia” care le inundă corpurile și mintea, „magia” cu care ele sunt bănuite că atrag bărbații în paturile lo. După un an, ele se întorc acasă la soții lor fără magie, dar nu toate se vor întoarce.

Tierney a noastră nu își dorește o viață de soție, își dorește ca totul să se schimbe. Ca ea să fie liberă ca pasărea cerului. Pregătită (sau cel puțin așa crede ea) pentru anul ce va urma, credeți că va face față tuturor greutăților peste care va da?

Acțiunea cărți este foarte bine construită, perfect structurată. La început mi s-a părut că subiectul cărții este destul de „greoi” și chiar mi-a dat de gândit și mă bucur că nu trăim în o asemenea lume. Personajele sunt conturate superb și până la final vei putea observa evoluția acestora.

Cred că Anul de grație este cea mai imprevizibilă carte pe care am citit-o anul acesta. Nu m-aș fi gândit vreodată la acest final. Este o distopie aparte și chiar dacă nu este pentru toată lumea, eu tot o voi recomanda.

Cartea a primit de la mine 5⭐/5 pentru autenticitate, modul în care a fost scrisă cartea, acțiunea, personaje și multe alte aspecte. Încă sper că va apărea și al doilea volum pentru că sunt extrem de curioasă de Tierney și de restul personajelor și ce va mai face aceasta în legătură cu Anul de grație. Cartea, sincer, nu o recomand oricui. Dacă te atrage sinopsis-ul, citește-o, dar dacă iubești genul acesta de distopii, musai trebuie să o citești.

Tu ai citit această carte? Dacă da, cum ți s-a părut?

2 gânduri despre „Anul de grație – Kim Liggett (recenzie)”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s