Autori români

Lacrimi de îngeri de Ioana Dumitrăchescu (recenzie)

Autor: Ioana Dumitrăchescu
Număr de pagini: 256
Anul apariției: 2019
Editura: Mysterio

Încă de când mi s-a spus că voi primi această carte, am fost curioasă. Sinopsisul cărții este atât de plin de mister încât nu mai aveam răbdare. Curiozitatea mi-a fost potolit în momentul în care am terminat cartea de citit. Este atât de imprevizibilă încât nu m-aș fi gândit nici într-o mie de ani la acel final, final care a fost 🤯.

Totul începe cu draga noastră Alexandra. O fată anxioasă care suferă. Suferă atât de mult încât găsește fericirea într-un străin. Se îndrăgostește de un străin, de Florin. Florin a cărei poveste m-a impresionat până la lacrimi. Nu mă așteptam de nota de la început și nici de cum la ce urma să scrie până la finalul cărții. M-am atașat de Florin și chiar am fost sfâșiată de ceea ce s-a întâmplat deși știam că se va întâmpla asta, la un moment dat.

„Toți plecăm, pe rând. Ce contează este să trăim, să trăim cu adevărat, atât cât este viața. (…) ”

Alexandra, este studentă, Florin în clasa a 12-a. Dragostea lor este peste limite. Întrece orice barieră și orice gând. Nu se mai pot concentra la nimic. Florin este „drogul” Alexandrei și invers. Nu pot trăi unul fără altul. Și totuși, ceva se întâmplă. Ceva ce va schimba cursul poveștii. Ceva ce va marca cititorul. Acel ceva te va face efectiv să închizi cartea și să nu o mai deschizi. De ce? Pentru că totul se schimbă și tot ce credeai, modul în care credeai că se termină cartea, se spulberă. Vezi cum se năruie tot ce ai crezut și ți-e ciudă că nu poți schimba nimic.

Singurul lucru, recunosc, care m-a cam amețit, care m-a băgat într-o ceață totală a fost finalul. Recunosc. Mi s-a părut că totul a fost grăbit dintr-odată și puțin, puțin exagerat. Totuși, asta nu m-a oprit să îi ofer cărții 5⭐/5. Povestea în sine m-a impresionat și am ignorat acest aspect.

Capitolele sunt din mai multe perspective. Perspectiva Alexandrei, perspectiva lui Florin, perspectiva lui Cristi și a lui Ștefan. De ultimele două persoane vei afla doar dacă citești cartea și crede-mă, nu vei regreta. Coperta, de altfel, este superbă și ador modul în care este făcută cartea. Știu, ăsta este un aspect neimportant pentru tine, dar pentru mine e foarte important. Ador atunci când pot ține cartea ca lumea și să o modelez cum vreau eu ca să îmi fie mai comod. Repet, ăsta este un aspect neimportant, dar pentru mine înseamnă mult.

Personajele sunt foarte complexe, construite într-un mod frumos. Acțiunea, de asemenea, foarte complexă, foarte bine structurată. Cartea se citește foarte repede și vine la pachet cu foarte multe stări pe care le vei trăi. Țin să mai menționez faptul că această carte a fost inspirată într-o oarecare măsură dintr-o faptă reală.

Cartea a primit de la mine 5⭐/5 pe Goodreads și mă bucur că am avut ocazia să o citesc și să mă bucur de fiecare pagină, de fiecare personaj. Mă bucur că am avut ocazia de a face parte din lumea fictivă a Ioanei Dumitrăchescu și pentru asta îi mulțumesc.