Recenzii

Mănâncă, roagă-te, iubește – Elizabeth Gilbert (recenzi, volumul 1)

La 30 și ceva de ani, Liz Gilbert are tot ce-și poate dori o femeie ambițioasă. Și totuși e asaltată de îndoieli, suferă de panică și insatisfacții. Urmează divorțul, prăbușirea în depresie, o relație catastrofală… Așa că Liz abandonează totul și pleacă în lume de una singură. În Italia, gustă la dolce vita și deliciile ei culinare, punând „cele mai fericite” 12 kilograme din viață. În India, află într-un ashram, prin asceză (trezirea la 3 dimineața, meditație și frecat de podele), ce este căutarea spirituală. În Indonezia, încearcă să-și reconcilieze trupul cu sufletul, să descopere echilibrul care se cheamă fericire – și își găsește marea dragoste.

Uneori, fericirea se află la capătul lumii. Călătorești ca să ajungi la tine însăți. Ca să te descoperi.


Titlu: Mănâncă, roagă-te, iubește (Eat. Pray. Love)

Autor: Elisabeth Gilbert

Anul apariției: 2008

Număr de pagini: 360

Editura Humanitas

Fiind prima carte citită de mine scrisă de această autoare, nici nu știam la ce să mă aștept. „Mănâncă, roagă-te, iubește” nu este acel gen de carte romance/Young adult și orice gen o mai exista, este o carte de tip jurnal/memorii și sincer, chiar mi-a plăcut. Mi-a plăcut faptul că am” pătruns” în viața autoarei. M-a luat cu ea în cele trei „vacanțe” în Italia, India și Indonezia, m-a purtat în fiecare loc pe care l-a vizitat. M-a făcut să-mi doresc și eu să vizitez și eu aceste trei țări. Am învățat și câte ceva din această carte.

Experiența ei cu divorțul și escapada cu Davin, au fost probabil, lucrurile care au umplut paharul și au făcut-o să plece în aceste trei țări. Să îți lași job-ul și ceea ce ai construit în atâția ani și să pleci într-o astfel de călătorie, aș spune eu că este nebunie curată, dar autoarea a dat dovadă de curaj.

Am învațat din această carte că trebuie să treci peste orice situație deoarece viața nu te așteaptă și nu e ceva gen „vrei să pun o pauză pentru tine?”. Trebuie să trăiești clipele ca și cum ar fi ultimele, să te bucuri de viață, dar cel mai important să treci peste orice durere, necaz, despărțire.

Elizabeth Gilbert este o autoare cu adevărat curajoasă, care m-a inspirat și m-a ajutat să văd viața cu alți ochi, iar cartea ei „Mănâncă, roagă-te, iubește” este cel mai bun lucru citit vreodată în viața mea. Nu sunt eu fana cărților de dezvoltare personală, dar asta a venit la țanc deoarece nu este o carte de dezvoltare personală ca oricare alta, ci este una aplicată în viața reală, este povestea ei.

Cu siguranță recomand cartea aceasta acelor persoane care nu au putut trece peste o despărțire sau peste orice greutate. De ce? Pentru că această carte este ca o gură de aer proaspăt de munte. O altă explicație mai bună nu am. I-am oferit 4.5⭐/5 și abia aștept să citesc și volumul 2 „Și am spus Da. O poveste de dragoste”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s