Recenzii

Elias și spioana cărturarilor – volumul 1 – Sabaa Tahir (recenzie)

Inițial când am început să citesc această carte nici nu i-am dat mari șanse și chiar nu mă atrăgea, dar cu cât înaintam și treceam de la o pagină la alta, începea să mă atragă și să îi doresc să citesc din ce în ce mai mult. Am rămas pur și simplu uimită când la sfârșit această carte mi-a întrecut toate așteptările.

Acum, să vorbim un pic de Editura Art . Consider că această editură a adus un altfel de fantasy, aici, în țară. Cărți cu subiecte inedite și interesante. Îmi place mult faptul că Elias și spioana cărturarilor are o copertă hardcover, este un punct în plus pentru această editură și cu siguranță voi mai achiziționa și alte cărți de la această editură.


Autor: Sabaa Tahir

Număr pagini: 512

Anul apariției: 2015

Editura Art

Elias si spioana carturarilor (Sabaa Tahir)

Elias este cel mai bun soldat al Academiei militare a Imperiului – şi, în secret, cel care îşi doreşte cel mai puţin să se afle acolo. Aflat pe punctul de a dezerta, se vede obligat să participe la o competiţie nemiloasă al cărei câştigător va fi desemnat împărat.     

Laia face parte din clanul Cărturarilor, înrobit de mulţi ani de către Războinici. Când fratele ei este arestat sub acuzaţia de trădare, Laia ia legătura cu mişcarea de rezistenţă împotriva asupritorilor, în speranţa că îi vor elibera fratele. În schimbul ajutorului, rebelii îi cer să se strecoare în Academie şi să spioneze pentru ei.

Când Elias şi Laia se întâlnesc, îşi vor da seama că legătura dintre ei este mult mai puternică decât ar fi crezut vreodată şi că soarta Imperiului se află în mâinile lor. Destinele li se încrucişează într-o poveste care se citeşte cu sufletul la gură, despre curaj, iubire, loialitate şi libertate, într-o lume în care totul le este potrivnic.


 

Elias elevul Academiei Militare Backcliff, urăște acest loc deși este un elev foarte bun. Își dorește să evadeze, dar planurile îi sunt date peste cap de Profeți și este obligat să participe la o competiție foarte importantă. Laia face parte din Poporul Cărturarilor. Aceasta cere ajutorul Rezistenței atunci când Măștile îi răpesc fratele, iar bunicii îi sunt uciși. Ea devine Spioana Cărturarilor atunci când este trimisă de membrii Rezistenței în Backcliff, iar de aici se complică lucrurile.

Iar acum părerea mea… și… Oh my God, cât de bună e cartea asta! Cartea asta chiar m-a dat peste cap și mi-a atins sufletul. Mi-a explorat toate sentimentele posibile și imposibile. Chiar nu mă așteptam să îmi placă așa mult. De la personaje, povestea în sine și acțiune, totul mi se pare bine scris și bine pus la punct, deși, uneori, parcă erau prea multe detalii, începusem să mă obișnuiesc.

A existat și ceva mai romantic, dar și special. O fată iubea doi băieț și un băiat iubea două fete. Complicat, nu? Laia m-a făcut să mă gândesc la Mare din Regina Roșie. Abia aștept să citesc continuarea și să văd ce se mai întâmplă.

Cartea începe din perspectiva ei, Laia, și vor continua și din perspectiva lui Elias și bineînțeles, și a ei. Personajele sunt bine construite, dar și acțiunea este bine plasată. Coperta este superbă.

Pe Goodreads i-am oferit 4/5. Elias și spioana cărturarilor te face să trăiești cu adevărat. E absolut superbă această carte și chiar ar fi păcat dacă nu a-ți citi-o. Nu veți regreta faptul că ați citit-o.

 

Le mulțumesc celor de la Libraria Delfin pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s