Recenzii

Scutul focului – volumul 1 – Conan Reed (recenzie)

Atunci când cei de la Libris Editorial mi-au spus că îmi vor trimite această carte am intrat repede pe site-ul lor și m-am documentat un pic asupra cărții. Am aflat de acolo că este o carte destinată celor mici și totuși, tot am vrut să o citesc, de ce? Pentru că îmi era dor să citesc literatură pentru copii. A fost o adevărată bucurie să pot citi această carte. Consider că este și un cadou perfect pentru cei mici, iar dăruindu-le această carte  poate  reușim să îi introducem în lumea lecturii ușor.


Autor: Conan Reed

Libris Editorial

Număr pagini: 240

Copertă: Necartonată

download

Fragment din romanul „Trilogia Ahkisului. Volumul 1: Scutul focului” de Conan Reed:

„Barian ne conduse prin alei inguste si intortocheate pana cand mi-am pierdut complet simtul de orientare. Aveam o senzatie ca si cand m-as fi ratacit, de parca singurul drum spre casa ar fi fost peste acoperisurile pe unde fusesem urmarit.
Pierdut in aceasta lume stranie, nu puteam sa nu ma gandesc ca, de fapt, casa mea se afla doar la o bratara distanta de mine. Ma simteam tentat si eram gata sa scot ahkisul ca sa-mi pot revedea casa, gradina si mama macar pentru un minut, cand Barian spuse:
– Ajungem curand.
Curiozitatea invinse. Am ramas pe – cum ii zicea Dush lumii? – Bathan, ca sa ascult povestea lui Barian. Oare chiar se intalnise cu un dragon? Existau dragoni adevarati pe Bathan? Ce captivant!
„Daniel nu ma va crede cand se va intoarce din tabara si-i voi povesti”, mi-am spus. Daniel era cel mai bun prieten din scoala, care statea doar la cateva case distanta de mine. Doar ca acum mi se parea la o distanta nesfarsita, formata dintr-o intreaga lume straina, plus aceasta piata de peste pe langa care treceam – judecand dupa miros.
O voce stridenta striga ceva in piata pe un ton voit tulburator. Apropiindu-ne, observaram un barbos imbracat in negru ce statea pe o lada in mijlocul pietei, vorbind multimii cu o voce ingrijorata:
– Nelegiuire! Tradare! Marele Semu nu va ierta asta in veci! Fiti cu bagare de seama, oameni buni, poate fi printre noi! Se apropie ziua in care marele Rege Semu, in nemarginita sa mila…
Dar nu voi sti niciodata ce voia sa le faca marele Semu in infinita lui mila oamenilor adunati acolo, pentru ca Barian ne indruma sa intram intr-o casa darapanata. „La Calatorul insetat” – ne intampina un semn. „Aici”, spuse Barian, deschizand usa catre un loc obscur, galagios, cu aer statut.
In interior, o multime de mese la care beau si radeau grupuri de oameni galagiosi. Era greu de imaginat cum putea sta cineva de buna voie in acea harmalaie. Nu-i de mirare ca soldatii evitau acel loc.”


În prim plan îl avem pe Alex, un băiețel de 8 ani care găsește o brățară în locul unde a fost un stejarul pe care nu îl voia nici cum tăiat, toate acestea petrecându-se în vacanța de vară. Atunci când acesta descoperă că aceasta nu e orice ce fel de brățară, ci una magică, care îl conduce într-o altă lume, Alex este uimit. Bineînțeles că brățara are și o denumire, aceea fiind ahkis.

 Dorința băiatului de a desluși misterele și de afla mai multe despre această lume îl face să se reîntoarcă pe acel tărâm unde și-a făcut câțiva prieteni pe care va trebui să îi ajute pentru a schimba soarta acelui ținut. Dacă vrei să afli mai multe despre această carte, te invit să o citești și tu, până la urmă, toți suntem copii indiferent de vârstă și merită să ne răsfățăm cu o carte de genul. După cum bine știi, nu ofer multe detalii din carte deoarece nu vreau să îi iau din farmec, vreau să o citești chiar tu! 🙂

Coperta este sugestivă și atractivă în același timp, mai ales pentru un copil. Consider că este un cadou perfect pentru a fi dăruit copiilor, așa poate îi ajutăm să fie buni prieteni cu cărțile. Acțiunea în sine mi se pare super drăguță și bine construită.

Pe Goodreads i-am oferit 3/5, dar dacă eram copil cu siguranță îi ofeream mai mult! O recomand copiilor între 8-10 ani în special, dar ținând cont că pe mine m-a scos din reading  slump, de ce nu?

 

Le mulțumesc celor de la Libris Editorial pentru exemplarul trimis pentru recenzie. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s