Recenzii

Tinerele Elite – Marie Lu – primul volum || recenzie

Autoare: Marie Lu

Titlu original: The Young Elites

Apariție: 2018

Leda Edge

Copertă: Broșată

Volumele trilogiei sunt :

1. Tinerele Elite

2. Societatea Trandafirului

3. The Midnight Star (volum care se va traduce în română, la anul)


De această autoare auzisem de la o bună prietenă care tot lăuda Warcross (care mie nu mi-a plăcut pentru că mie nu îmi place SF-ul), dar când mi-a spus că este și o trilogie fantasy pe care este scrisă această autoare, am zis că e pe stilul meu. Știți bine că eu iubesc acest gen.

Mi-a plăcut super mult subiectul abordat de aceasta și mi s-a părut că s-a inspirat din realitatea zilelor noastre. Judecăm ceea ce nu cunoaștem. Ei bine, în această carte, aceștia erau malfetto. Când Kenettrei a fost lovită de febra sângelui și mulți oameni au fost infectați, unii dintre ei au fost răpuși de această, dar alții, nu. Au ajuns să aibă puteri nebănuite, astfel, erau considerați niște demoni sau de alții, trimișii zeilor, Tinerele Elite.

În prim-plan o avem pe Adelina Amouteru, care a trăit toată viața în umbra surorii sale, Violetta. Până într-o seară, când viața ei se schimbă drastic. Adelina este un personaj puternic, care suferă o viață întreagă din cauza însemnului cu care a rămas după ce a trecut febra.

Planul narativ se desfășoară din perspectiva a trei personaje: Adelina, Teren Santoro (vedeți care este treaba cu el dacă citiți cartea 😁) și Raffaele Laurent Bessette, iar epilogul din punctul de vedere al unui personaj surpriză.

Acțiunea are un impact emoțional puternic asupra oricui citește cartea zic eu, la mine așa a fost. Am avut parte de toate stările posibile când o citeam și chiar aveam speranțe la un final frumos, dar nu a fost să fie. Finalul a dat cu mine de toți pereții.

Marie Lu m-a ajutat să mă integrez foarte repede în această lume, a sa. A devenit noua mea obsesie și abia aștept și al doilea volum, de al treilea nu mai zic. E minunat când o carte se ridică peste nivelul la așteptărilor tale. E un sentiment atât de plăcut. Nu am mai plâns de mult la o carte, așa cum am plâns la cartea asta. A atins o coardă sensibilă a sufletului meu și nu îmi mai dă pace.

Are de toate această carte. Are acțiune din plin, un pic de romance asezonat cu intrigi, apar și luptele (bam-bam) și trădări. Mmm. Rețetă perfectă pentru un fantasy de senzație. Sper că am reușit să vă conving să citiți această trilogie și sper că voi reveni curând cu recenzia celui de-al doilea volum. 😁 A Da, cum să uit? Are cea mai frumoasă hartă cartea asta. Am rămas impresionată și imediat cum am văzut-o mi-am zis că o să îmi placă mult cartea.

Se putea să nu îi dau 5⭐/5? Nu, nu se putea. E o carte genială care merită citită. Dacă nu ați citit-o, ce mai așteptați? Nu veți regreta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s