Autori români, Recenzii

Ephialte. Începutul unui coșmar. – Partea I – Cristinne C. C. ||recenzie

Vreau să încep această recenzie prin a mulțumi editurii Quantum și pentru faptul că am ocazia să citesc aceste cărți minunate scrise de minunății autori români. Îi mulțumesc autoarei, Cristinne C. C. că m-a introdus în această poveste foarte, foarte faină. M-am identificat cu Alis în multe situații și mai rău, mă regăseam în unele fapte.

Autor: Cristinne C. C.

Număr pagini: 227

Editură : Quantum

An apariție: 2017


Ne aflăm într-o Nouă Lume ce se zbate să supraviețuiască în urma unui eveniment cataclismic ce a avut loc cu mai bine de cinci sute de ani în urmă, o lume în care oamenii încearcă pe de-o parte să reconstruiască, iar pe de altă parte, să lupte împotriva unei boli cumplite și misterioase. Însă există și alte creaturi ce trăiesc printre ei, Ephialte și Umbre.

Alisia Iacob, o tânără impulsivă, non-conformistă, un Ephialt novice, abia trecută de Inițiere, se trezește aruncată dintr-o banală coincidență într-o serie de evenimente ce o plasează în mijlocul unui adevărat conflict între ephialte și dușmanii acestora, Umbrele.

Descoperind din întâmplare intrigile țesute de unul dintre cei mai importanți și puternici oameni, secrete ce pun în pericol atât viața oamenilor, cât și a Ephialtelor, Alisia devine ținta principală a mai multor dușmani.

Pentru a supraviețui, se vede nevoită să alege alianțe neașteptate, dar și să-și descopere abilități surprinzătoare și periculoase. În mijlocul tuturor acestor evenimente ce se succed cu rapiditate, la fel de neprevăzută este și descoperirea primelor atingeri ale pasiunii, pentru ca, la fel de brusc, să fie curmate de resentimente vechi și înrădăcinate.


Recenzie:

După ce am terminat de citit Urlet în tăcere, am rămas plăcut surprinsă și efectiv nu îmi venea să cred cât de minunați sunt autorii români. Imediat după, am luat în mână această carte, Ephialte, și am început să citesc, ca mai apoi în câteva zile să o termin.

M-a prins repede această carte și am devenit una cu acțiunea. Personajul principal, Alicia, inițial mi s-a părut cea mai enervantă persoană și desigur, cea mai credulă. Adică, cum să pleci cu un străin și să crezi că o să îți fie bine? Și îi mai sari și în cap, practic, și faci ceea ce faci? Când vei citi cartea, vei vedea despre ce vorbesc. M-a enervat maxim modul în care trata persoanele din jur, dar sincer, am avut și momente când, empatizam cu personajul, dar nu tot timpul. Am avut momente când o înțelegeam de ce face anumite lucruri, dar alte ori, îmi vinea să intru în care și să o bat personal.

Revenind la carte, e prima carte pe care o citesc și are această temă, care sincer, mi-a plăcut mult de tot. Deși detaliile erau mult prea multe și aveam momente când mă mai plictiseau detaliile acestea, le-am apreciat pe fiecare în parte. Încă un lucru superb a fost faptul că fiecare capitol era reprezentat de câte un fragment din poeziile marelui poet, M. Eminescu.

Coperta cărții este genială, adică nu mi-a fost frică că se va rupe sau se va îndoia. Scrisul este lizibil, adică nu stai să te chinui să citești un cuvânt, dar nici nu e așa mare, de sunt trei cuvinte pe un rând.

Ador editura Quantum datorită cărților publicate, datorită faptului că promovează cei mai superbi autori români. Nu pot să cred că acești oameni minunați au atâta imaginație pentru a ne bucura pe noi cu aceste povești.

Recomand Ephialte persoanelor cărora le place să citească ficțiune/fantasy și nu numai, oricând un fan romance poate devia puțin de la drum pentru a citi ceva fantasy.😁 Pe Goodreads i-am oferit 4/5⭐ doar pentru că erau mult prea multe detalii care, deși nu erau chiar așa deranjante, mă oboseau. Totuși, abia aștept să citesc volumul 2 și să văd ce se mai întâmplă cu Alis și dacă va avea parte de o iubire sau nu, că în cartea asta nu prea a mers. 😂

Cine a mai citit această carte, ce părere are? Cum vi s-a părut personajul Alis?

Puteți achiziționa această carte de pe site-ul editurii Quantum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s