Recenzii

Diamantul de la miezul nopţii – volumul 2 – seria Tronul de cleștar || recenzie

ATENŢIE! ACEASTĂ RECENZIE CONŢINE SPOILERE!!! DACĂ NU AI CITIT ACEASTĂ SERIE ȘI/SAU AI CITIT DOAR PRIMUL VOLUM, NU TE ÎNDRUM SĂ CITEȘTI ÎN CONTINUARE! TOTUȘI, DACĂ AI CITIT PRIMUL VOLUM, TE INVIT SĂ CITEȘTI RECENZIA PRIMULUI VOLUM .


Doi barbati o iubesc. O lume intreaga se teme de ea. Dar numai ea poate sa salveze lumea. Celaena Sardothien, asasina, este arma cea mai ucigatoare a Regelui din Adarlan. Ea trebuie sa-si castige libertatea prin sangele dusmanilor ei, dar nu suporta sa ucida pentru rege. Iar cu fiecare moarte pe care Celaena o insceneaza, cu fiecare minciuna pe care o rosteste ii pune in pericol pe cei pe care ii iubeste. Atrasa de cei doi protectori ai ei, un capitan si un print, si luptand impotriva unor forte intunecate mult mai puternice decat regele insusi, Celaena trebuie sa se hotarasca pentru ce sa se zbata: libertatea ei, inima ei ori destinul regatului.


În sfârșit am citit și volumul 2 al seriei „Tronul de cleștar” . Este o serie de suflet pe care o recomand tuturor iubitorilor de fantasy. Atât de mult mi-a plăcut încât a ajuns rapid în favoritele mele.

Autor: Sarah J. Maas

Editura: Rao

Anul apariţiei: 2014

Număr pagini: 576

Primul volum mi-a plăcut enorm de mult, acţiunea a fost foarte antrenantă, am iubit personajele până la ultima pagină. Nu mai zic de acest volum, am zis că mor cu ei. :)) Diamantul de la miezul nopţii este al doilea volum din cele șapte din această serie, iar la noi în ţară sunt traduse doar 5 volume:

  1. Tronul de cleștar (recenzia aici)
  2. Diamantul de la miezul nopţii
  3. Moștenitoarea focului
  4. Regina umbrelor
  5. Imperiul furtunilor
  6. Turnul de la răsărit
  7. Regatul cenușii

Ultimele două volume nu sunt publicate la noi, din păcate, deci le voi citi în engleză.

În Diamantul de la miezul nopţii avem parte de multe răsturnări de situaţie, chiar și dezvăluiri din trecutul Celaenei la care nu te-ai fi așteptat. Ne sunt prezentate și legăturile dintre personaje, prietenii asasinei: Chaol, prinţul Dorian și prinţesa Nehemia.

După cum știi încă din primul volum, Celaena a câștigat acel concurs și a devenit Noul Campion al Regelui. Trebuie să ucidă pe cine vrea Regele fără a avea dreptul de a refuza. Dacă se împotrivește, Chaol și Nehemia vor fi uciși și ea va fi trimisă înapoi la minele de sare din Endovier.

Celaena va fi pusă în situaţia în care va trebui să aleagă între lucrurile și persoanele pe care iubește, lucru care va fi foarte dificil. Se simte trădată atunci când află că Chaol a ascuns un lucru important faţă de ea. Lucru pe care dacă ea l-ar fi știut, ar fi putut schimba multe.

Acţiunea este foarte alertă și amplă. Nici nu știi când treci prin file atât de rapid, nu ai cum să te plictisești. Personajele sunt foarte bine construite. La un moment dat aveam impresia că există un fel de triunghi amoros, interesant, nu?

Acest volum este construit în două părţi: Partea I- Campionul Regelui și Partea a II-a – Săgeata Reginei. Ceea ce am observat a fost faptul că în prima parte s-a axat mai mult pe sarcinile pe care Celaena le avea de îndeplinit și despre relaţiile dintre personaje, iar a doua parte a fost mai mult despre destrămarea relaţiilor dintre personaje și mai spre sfârșit, despre trecutul Celaenei.

A da, am uitat să menţionez. Este o hartă chiar la începutul cărţii și dacă mă urmărești de mult timp, știi că am o mică obsesie pentru cărţile cu hărţi. Și… să mai spun faptul că îmi doresc mult filme pentru această serie? Sau un serial? Ar fi perfect. 😱

Finalul cărţii m-a lăsat cu gura căscată. Am plâns jumătate de oră nevenindu-mi să cred ceea ce tocmai se întâmplase. Am nevoie urgent de volumele celelalte. Urgent.

Seria aceasta o recomand din tot sufleţelul meu. Chiar e o serie pe care trebuie s-o încerci. Te asigur că nu o vei lăsa din mână. Pe Goodreads a primit de la mine 5/5 .❤❤❤

Cine a mai citit această serie?❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s