Recenzii

Regina Roșie -volumul 1- de Victoria Aveyard || recenzie

Lumea lui Mare Barrow este impartita in doua dupa culoarea sangelui: cei cu sangele comun rosu ii servesc pe cei cu sange argintiu elita societatii cei care sunt dotati cu puteri supraumane. Mare face parte din rosii si-si duce traiul de pe o zi pe alta ca hot intr-un mic sat de la tara pana cand destinul o aduce in fata regelui a reginei si a tuturor nobililor unde ea descopera ca este si rosie dar si argintie cu puteri nebanuite.

Ca sa ascunda adevarul regele o obliga sa minta si sa joace rolul unei doamne dintr-o Inalta Casa pierduta cu o putere impresionanta si o promite de mireasa unuia dintre fiii lui astfel devenind o printesa argintie. Pe masura ce patrunde si mai adanc in lumea argintiilor Mare risca totul si isi foloseste noua pozitie pentru a-i ajuta pe cei din Garda Stacojie un grup de rebeli rosii. O miscare gresita ii poate aduce moartea dar in jocul periculos in care a intrat singura certitudine este tradarea.


Vreau să încep prin a spune că a ajuns acolo, sus, în top, alături de Elantris (recenzia aici ) și seria „Tronul de cleștar ” (recenzia primului volum o ai aici ) . Am nevoie urgent de volumele următoarele și toate nuvelele ce ţin de această carte.

Nu înţelegeam de ce este atât de lăudată seria și chiar voiam să văd și eu dacă îmi place. 💕 Nu regret nici o clipă faptul că am cumpărat-o. ❤

Autor: Victoria Aveyard

Editura: Nemira

Număr pagini: 472

Victoria Aveyard a reușit să mă introducă în lumea lui Mare Barrow, o lume în care dacă nu aveai sânge argintiu erai un nimeni. Dacă aveai sânge roșu erai un sclav al celor argintii. Mare Barrow face parte din lumea celor roșii și încearcă să își câștige existenţa furând. Era o hoaţă foarte pricepută. După o întâmplare mai ciudată pentru ea, ajunge să lucreze la palat unde din cauza unui eveniment neplăcut, află că este și roșie, și argintie.


Roșie în minte, argintie în suflet.


După tot ceea ce s-a întâmplat, regele o obligă pe Mare să mintă și să se prefacă că face parte dintr-o Casă Regală „de mult apusă” . O pune să își schimbe numele și studiază cu anumiţi „profesori” ceea ce trebuie să știe despre Casele Regale și despre cum să fie o prinţesă, de asemenea îi este adus la cunoștinţă că va deveni soţia unuia dintre prinţi. Este obligată să rupă legătura cu familia ei și nu îi mai poate vedea vreodată.


Sunt o anomalie. Sunt o minciună. Și viaţa mea depinde de perpetuarea acestei iluzii.


Mare este ameninţată cu moartea dacă nu respectă regulile impuse de rege. Căsătoria dintre ea și prinţ o va ajuta să devină o „adevărată prinţesă argintie” . Nu înţelege cum a putut ajunge așa și se gândește la cum au evoluat lucrurile.

Acţiunea este foarte complexă, iar finalul te lasă cu gura căscată. Nu te-ai fi așteptat la așa final nicidecum. Personajele sunt bine conturate, iar relaţiile ce se leagă între ele sunt bine precizate. Naraţiunea este la persoana I , din perspectiva lui Mare.

Chiar am dobândit o obsesie pentru seria aceasta și abia aștept să văd ce se întâmplă în celelalte volume. Cu siguranţă voi pune mâna și pe nuvelele seriei, „Queen Song” și „Steel Scars” .

Regina Roșie a primit de la mine 5/5🌟.

※Cine a mai citit seria? ❤

Regina Roșie, la fel ca și celelalte volume, o găsiţi pe site-ul editurii Nemira , dar o găsiţi și pe Libris șiElefant .

2 gânduri despre „Regina Roșie -volumul 1- de Victoria Aveyard || recenzie”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s