Recenzii

Tronul de cleștar – volumul 1 – Sarah J. Maas || recenzie

Autor: Sarah J. Maas

Anul apariţiei: 2013

Editura: Rao

Număr pagini: 512

O inimă de gheaţă

O voinţă de fier.

Faceţi cunoștinţă cu Celaena Sardothien. Frumoasă. Ucigătoare. Cu un destin măreţ.

În întunecatele și mizerabilele ocne din Endovier, o fată de optspreceze ani își ispășește o condamnare pe viaţă. Este o asasină, cea mai bună din breasla ei, dar a făcut o greșeală fatală. S-a lăsat prinsă. Tânărul căpitan Westfall îi oferă o ieșire: libertatea în schimbul unui uriaș sacrificiu. Celaena trebuie să-l reprezinte pe prinţ într-o competiţie până la moarte – luptând cu cei mai talentaţi hoţi și asasini ai ţării. Indiferent dacă rămâne în viaţă sau moare, Celaena va fi liberă. Indiferent dacă va câștiga sau va pierde, ea își va descoperi adevăratul destin. Dar va putea să se înmoaie inima ei de asasin?


Cartea „Tronul de cleștar” face parte dintr-o serie de 7 cărţi dintre care doar 5 sunt traduse în ţară. Cele 5 volume traduse la noi sunt: Tronul de cleștar, Diamantul de la miezul nopţii, Moștenitoarea focului, Regina umbrelor și Imperiul furtunilor.

De când am citit Elantris (da, am recenzie și la această carte, aici ) am rămas cu ideea că dacă o carte de genul fantasy are o hartă desenată înăuntru, va fi bună cartea. Și la această carte a fost la fel. A fost o carte foarte, foarte bună. Recunosc că acţiunea nu m-a prins din prima, dar citind din ce în ce mai multe pagini, acţiunea avansând, începea să îmi placă din ce în ce mai mult.

Cartea se învârte în jurul unui singur personaj, Celaena Sardothien, cea mai de temut asasină, care în urmă cu mult timp a făcut o greșeală care a costat-o libertatea. Asasina este ţinută ca și prizonieză timp de un an în minele de sare din Endovier, loc unde nu mulţi reușesc să trăiască mai mult de două luni.

Celaena reușește să scape de chin datorită prinţului moștenitor al Adarlanului, făcând un târg cu el: dacă reușește să câștige competiţia pentru a deveni Campionul Regelui, va fi liberă pentru totdeauna.


Bărbaţii schimbară o privire. Dorian pocni din degete.

— Am o propunere pentru tine.

[…]

— Ascult, fu tot ce rosti Celaena.


După ce asasina este dusă la palat, aceasta va trebui să se prezinte drept „Lillian” . Acţiunea devine alarmantă, cititorul fiind martorul unor evenimente la care, sincer, nu s-ar fi așteptat.

De la un anumit capitol, își fac apariţia fiinţe supranaturale, iar Celaena este nevoită să afle cât mai multe despre acestea. Își aduce aminte cu nostalgie de magie, aceasta dispărând și fiind interzisă în urmă cu 10 ani.

Nu îţi pot spune câtă emoţie mi-a stârnit finalul acestei cărţi și m-a făcut să îmi doresc volumul 2 acum, aici, cât mai repede.

Am avut parte și de câteva întorsături de situaţie însă toate au trecut și pot spune cu mâna pe inimă că recomand această carte, nu vei regreta.

Acestei cărţi îi ofer 5/5 🌟, deși merită mai mult.

Tu ai citit această carte? Care este părerea ta? Dacă totuși, nu ai citit-o, o vei citi? ❤

3 gânduri despre „Tronul de cleștar – volumul 1 – Sarah J. Maas || recenzie”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s