Autori români, Recenzii

Unitatea vidului || recenzie

„Anda Gabriela Dobiș, elevă pasionată de cărţi, desen și rock japonez, a debutat editorial cu romanul Perspective. Surpriza plăcută e altoită de tulpina strâmtă a știrilor despre analfabetismul funcţional devastator din rândul tinerei generaţii.” – Florin Saiu, Evenimentul Zilei


„Ce surpriză! O elevă din Onești, Anda Gabriela Doliș, născută în 2002, debutează cu un roman, Perspective, bine scris, alert și atrăgător, cum apar rar la noi.” – Alex Ștefănescu


Autor: Anda Gabriela Dobiș

Pagini: 144

Editura: Integral

Cartea o poţi achiziţiona de aici

Această carte a fost publicată în anul 2017 de către o fată de 15 ani. Am rămas uimită și plăcut surprinsă și o felicit.

„Unitatea vidului” nu te duce cu gândul că a fost scrisă de o adoleșcentă, ci de o persoană matură de 30-35 de ani, de o persoană trecută prin viaţă.

Revenind la carte, avem două personaje principale: Albert, un psiholog destul de cunoscut care se mută în București, însă pentru șase luni va locui în casa doamnei Cameleovici, mama lui Edith, al doilea personaj principal.

Edith este foarte retrasă, suferă foarte mult după un incident tare neplăcut care îi schimbă viaţa. Acest incident o va face să se închidă în ea, să își ţină suferinţa doar pentru ea, neputând să se deschidă nici măcar în faţa mamei sale.

…, azi-noapte s-a trezit plângând pe la 5 dimineaţa, cu braţele amorţite gata să se isterizeze la cea mai mică legătură cu realitatea care a scos-o din visele ei.

Acest roman, Unitatea vidului, ne „trântește” în faţă problemele reale ale adoleșcenţilor. Zic eu că este un roman și al suferinţei. Se poate observa cum autoarea a „jonglat” cu estetică urâtului, îmbinând „amintiri gingașe cu elemente triviale” .


Această carte merită citită cu atenţie deoarece merită. Simplu. 🤗

Eu îi ofer ⭐⭐⭐⭐/ ⭐⭐⭐⭐⭐ .

→→Voi aţi citit această carte? Ce părere aveţi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s