Autori români, Recenzii

Când îngerii iubesc || recenzie

Heiii! ❤ Da, am revenit! 🤗 Îmi cer nespus de rău pentru absenţa mea însă chiar nu mai aveam inspiraţia de a scrie.

Astăzi voi scrie recenzia unei cărţi tare drăguţe din punctul meu de vedere.

Autor: R. G. Pătraşcu

Editura: Integral

Număr pagini: 327

Nota mea: 4/5

V-ați întrebat vreodată dacă semnele superstiţiilor sau coincidenţele din viaţa noastră sunt uneori calea Îngerilor de a ne îndruma? Şi dacă intuiţia noastră e mai mult decât o simplă reflexie a subconştientului, iar refuzul nostru de a o asculta îi amuţeşte pe cei ce încearcă să ne ajute de dincolo, din spaţiul graniţă dintre lumi? Dar dacă Îngerii se află printre noi, întrupaţi în trecătorul de lângă sau poate în prietenul cel nou? Niciuna dintre întrebările acestea nu îşi croieşte drumul în gândurile personajelor cărţii, căci viaţa lor seamănă prea mult cu viaţa oricăruia dintre noi, iar noi nu obişnuim să ne-ntrebăm aşa ceva, nu cu adevărat…

Când îngerii iubesc este cartea de debut a scriitoarei R.G. PĂTRAȘCU.

O poveste despre dragoste şi misticism, împletite încântător într-o narațiune construită prin descrierea alternativă a întâmplărilor din carte prin ochii celor două personaje principale – Ema și Ilian -, redând interpretările lor subiective și complet diferite asupra acelor întâmplări.

Ema e studentă în anul al III-lea la Medicină, cu o viaţă sentimentală în ruine, dar altfel cât se poate de normală, o viaţă ce nu lasă să se-ntrevadă că în ea şi-a făcut loc un Înger Războinic din Ordinul Puterilor. Ilian i-a devenit Protector dintr-o întâmplare şi cu fiecare apariţie lângă Ema, trupul său de om îl trădează, iar Îngerul înţelege din ce în ce mai clar că s-a îndrăgostit de fată şi că nu poate face nimic să schimbe asta. Speră doar ca umbra timpului să fie blândă cu el şi să-i atenueze intensitatea sentimentului, lăsându-i mintea încet, încet din nou liberă.

Când îngerii iubesc este o carte de dragoste, bineînţeles, ce te ţine în priză pagină cu pagină. Sinceră să fiu, de când citesc cartea asta am început să cred mai mult în intuiţie şi în îngerii păzitori (nu că n-aș fi crezut şi până acum) .

Încă un aspect important al cărţii, spun eu, este faptul că avem ce învăţa din ea şi putem aplica în viaţa reala.

Cunoașterea nu-i întotdeauna drumul spre înţelepciune, ba chiar este un drum pe care uneori te poţi rătăci. Poţi să fii cel mai mare învăţat, să cunoşti cele mai multe limbi şi cele mai multe teorii…tot nu vei fi cuprins nici măcar o mică parte din cunoaşterea lumii.

(…) „

Lucru pe care i-l spune Ilian Emei. Foarte frumos, nu? Şi adevărat. ❤

Cartea am citit-o destul de uşor, pot să spun că unele detalii sunt descrise amănunţit iar altele nu. Nu ai cum să te plictiseşti citind-o.

Cam asta este și recenzia. Am preferat să nu dau prea multe detalii deoarece asta ar însemna să scriu peste 1000 de cuvinte și nu vrem asta. :))

Poţi achiziţiona cartea de aici şi orice altă carte pe care ţi-o doreşti la un preţ mai mult decât acceptabil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s