Recenzii

Recenzie: „Picată din cer” de Madeleine Moon

Autor: Madeleine Moon

An apariţie: 2018

Număr pagini: 328

Editura: Integral

Nota mea: 5/5

Romanul Picată din cer de Madeleine Moon aparţine colecţiei Adolescent din portofoliul Editurii Integral .

Angie, personajul principal al acestei cărţi ne este prezentată ca și noul Mowgli, varianta feminină. Până la vârsta de 16 ani, ea a locuit în vârful muntelui, practic în sălbăticie nefiind învăţată ceea ce ar fi trebuit să ştie la vârsta sa. După ce mama îi moare, aceasta este obligată de unchiul Sal şi mătuşa Edith să meargă cu ei în oraş. Aceasta refuză însă se trezeşte într-un spital şi este minţită de către unchiul Sal, şeriful, că i-a ars casa pentru că trăsnit în acoperiș iar lupul i-a fugit speriat, la fel şi caprele.

„Cuta dintre spâncenele negre ale lui Angie se adânci considerabil.

— Câine nu este lup!

— Desigur, nu este câine, aşa cum îi spune și numele, şi îţi promit că va fi îngrijit aşa cum se cuvine, alături de toate celelalte. Am vorbit deja cu familia Darrin, de la poalele muntelui, şi ne-au promis solemn că pentru fata lui Clementine vor face tot ceea ce le sta în putinţă să fie bine. […]

— Edith, ai luat-o pe arătură, o ghionti unchiul Sal.

— Deci, dragă fată, fii o scumpete şi fă-ţi bagajul şi mergi cu noi, acasă! „

Aceasta nu auzise niciodată de Ed Sheeran, de Justin Bieber, Snapchat, și multe alte lucruri ce ţin de lifestyle și beauty. Nu ştia ce este un iPod sau un smartphone.

Viaţa pe care o trăiește acum, în oraș, o va înghiţi forţat, fiind obligată să se adapteze cu noul ei stil de viaţă. Lucrurile nu sunt deloc simple pentru ea, iar Angie va trebui să se confrunte cu un „lanţ” de dezamăgiri care o vor duce la asumarea adevăratei ei identităţi şi desigur, faptul că se va îndrăgosti, sentiment pe care nu l-a simţit niciodată.

„Angie fugise din Paradise în urmă cu două zile. Nu fusese o decizie premeditară, se hotărâse în câteva clipe. Nici măcar nu-i spusese lui Câine, nici măcar nu-şi luase rămas bun de la lupul ei alb. […] La început, rătăcise pe străzi, tot ce ştia era că trebuie să se îndepărteze de locul acela, să nu mai vadă feţe familiare, să nu audă, miroasă, simţi nimic din ceea ce i-ar putea aminti de Josh.

După cum scrie şi pe coperta din faţa este o carte tragică și amuzantă, ca viaţa oricărui adolescent din era smartphone.

Cartea asta m-a făcut să n-o las din mână deloc. Mi-a plăcut mult faptul că acţiunea m-a prins repede. M-a făcut să mă pun în pielea personajului, ceea ce nu mi se întâmplă la multe cărţi. Îmi place şi coperta care este coloră, paperback.

Nu mai spun nimic, gata, tac. Nu mai dau spoilere. Te las să o citești și tu ca să vezi ce se întâmplă.🤗

◎Cartea o poţi achiziţiona de pe eintegral.ro .

◎ Eu am primit această carte de la Editura Integral pentru recenzie. 💗

„O viaţă palpitantă despre cum o micuţă Wonder Woman pune sub semnul întrebării toate tabuurile societăţii contemporane…” – Book Chronicle

Anti-feeria Disney din care Marvel ar putea recruta o nouă eroină pentru Avengers… dacă nu s-ar opune Love Story reloaded.” -4TEEN

○Ce crezi că se va întâmpla cu Angie mai departe? Va reuşi să facă faţă noii „lumi”?

○Ai citit această carte? Cum ţi s-a părut?

10 gânduri despre „Recenzie: „Picată din cer” de Madeleine Moon”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s